Árulom az ingatlanom…no de

választhatok-e Én vevőt ?!

Komolytalan vagy problémákkal teli érdeklődő igenis akadhat. Eladáskor megesik, hogy rögtön az első érdeklődőt komolyan vennéd, holott nem is mindenki akar vásárolni. Hogy megkíméld magad a csalódástól, segítünk kiszűrni a nézelődöket, a komolytalan szándékú ingatlanturistákat, hogyan tudj akár Te magad vevőt választani.

Biztosan izgalommal tölt el mikor jön az első telefonhívás miután elkezded hirdetni, megosztod a közösségi médiában és úgy érzed a nehezén túl vagy. Lesz néhány érdeklődő aki már telefonon kért információk után el sem jön, mert nem érdekli a továbbiakban, lesz aki csak nézeget, majd még hitegeti is egy darabig a gyanútlan eladót, ő pedig netán bele is éli magás és már dobozol is! Nem egyszerű eldönteni, hogy kinek vannak komoly szándékai és kire felesleges időt szánni, bár nem olyan nehéz megtalálni a megfelelő vevőt.

Egy otthon/ingatlan eladásához sok emlék kötődhet. Ha például nem állsz készen érzelmileg, akkor ha akaratlanul is, de az eladás nem, vagy csak nagyon nehezen fog sikerülni. Sikeres eladáshoz az erős szándék alapfeltétel. Arra is figyelj, hogy vonzóvá tedd az ingatlanod, ami az árazás miatt is fontos tényező. Erről korábban már írtunk, érdemes elolvasnod itt, hogy biztosan komolyan vegyenek az érdeklődők és a lehető legjobb áron tudd eladni.

Male home buyer has new house purchase, calls someone via modern smartphone, has stupefied expression, poses on sofa among cardboard boxes with packed belongings, shares exciting news with friend

A Te feltételeid

A praktikákon túl, hogy felkeltsd a nézelődők érdeklődését és több potenciális vevőd is legyen, akik közül akár Te választhatsz, döntsd el azt is, mi az amiből semmiképp sem engednél. Ez lehet a vételár, fizetés módja, annak határideje, a birtokba adás ideje. De lehet az is, hogy rugalmas lennél-e a bútorokkal kapcsolatban vagy engednél-e mégis egy kicsit az árból ha azonnali készpénzes vevőd akadna. Ezeket természetesen nem kell egyszerre az orrukra kötnöd, csak ha már úgy érzed komoly vevővel állsz szemben. Tanácsainkkal magabiztossá válhatsz az alku a téren is! Bővebben itt olvashatsz a témában.

ingyen tanacsadas post-01

 

 

Fontos, hogy gördülékeny és őszinte legyen a kommunikáció és ne kelts az érdeklődőkben bizalmatlanságot. Ha nem érzed erősségednek az értékesítést, mindig hívhatsz segítséget, hiszen sok terhet vesz le a válladról a megfelelő szakember, aki képvseli érdekeidet, semmit nem hagy figyelmen kívül, így az egész ügylet bonyodalommentes és gyors lesz. 

 

 

Kétségtelen, hogy a rugalmasság mennyire fontos, ha nem alkalmazkodsz akkor rengeteg nehézségbe ütközhetsz, majd csodálkozol miért nem jön a (megfelelő) vevő.

Ez akár adódhat abból, hogy nem tudod mindig felvenni a telefonod, nem tudod megmutatni az ingatlant akkor mikor az érdeklődő szeretné, vagy csak rendet rakni nem akarsz épp mire odaérnek.

Ne felejtsd el, hogy Te vagy az eladó, neked kell rugalmasabban hozzáállnod az érdeklődőkhöz. Ha nem tudod felvenni, amint lehet hívd vissza. Tarts rendet és tisztaságot, hogy készen álljon az ingatlan a bemutatásra, ha valaki épp váratlanul „beesik” megnézni azt.

A lakásturisták néha megkeserítik az életünket és sok időt lehet rájuk pazarolni. Rengetegen vannak akik komolytalan szándékkal nézegetnek, pedig csak a távoli jövőben vásárolnának, csak most épp van idejük nézegetni…rosszabb esetben még pár alkalommal ígérgetnek is, de persze valós előrelépés sosem történik a vásárlást illetően.

Nem feltétlen vezérli őket rossz szándék, és a komolytalan vevő sem mindig lakásturista, hisz sokszor csak motiváltak és feltérképezik a piac kínálatát, tapasztalatot szeretnének szerezni. Egy rövid beszélgetés alkalmával azért ki lehet őket szűrni, ha például az alábbiakhoz hasonló válaszokat adnak:

  • nagyon hosszú ideje keresnek, de egyszerűen nem találják a megfelelőt, vagy azt sem tudják megmondani hányat néztek meg idáig
  • nem tudják pontosan mennyit fordítanának vásárlásra
  • nagyon bizonytalanok, hogy mit is keresnek, semmi elképzelésük
  • dobálóznak az árral
  • nem adnak semmit írásba, csak ígérgetik a vételt, a lakásturista egy felelősségteljes lépésnél eltűnik
  • szidja az ingaltant, sok kifogásolnivalót talál
  • nem nagyon tesz fel kérdéseket vagy csak a hibákkal foglalkozik

Nem csak az ingaltanturisták szűrésére, de időmegtakarításra is remek a valósághű, 3D ingatlanséta, amit INGYENESEN készítünk minden eladónak csúcsminőségű fotókkal együtt.

Vedd fel velünk a kapcsolatot, hogy hatékonyabban és gyorsabban menjen az eladás. A legtöbb lakásturista már otthonról körbejárja ingatlanod, így személyesen csak nagyon ritkán fordul meg nálad!

Hallgass a megérzéseidre

A komoly vevőt felismerni nehéz, de ha hallgatsz a megérzéseidre, könnyebb kiszűrni őket. A valós vásárlási szándékukra utalhat, hogy jól láthatóan ismerik a környékbeli piacot, hisz a környék szimpatikus nekik, ott keresgélnek. Vannak részletes és átgondolt kérdéseik, esetlegesen árulják épp a saját lakásukat is és költözésre készen állnak. Erős lehet az érdeklődés ha például ránéz a tulajdoni lapra. Egy komoly érdeklődő nem fog kitérni a pénz téma elől sem, mert pontosan tudja, hogy fog fizetni, milyen ütemezéssel, és biztosra vehető a szándék, ha írásbeli ajánlatot is tesz.

3D virtuális sétáink legnagyobb előnye, hogy tényleg egy valós betekintést ad az érdeklődőknek már az ő saját otthonukból, így aki végül személyesen is megtekinti, az már tényleg egy potenciális vevő lehet, győzd hát meg, miért a Te lakásod lesz a tökéletes választás!

Vevő hitellel

 

Ha az a célod, hogy gyorsan eladd az ingatlant, akkor ez problémás lehet, hiszen a folyósítás ideje erősen függ attól, mekkora a vevő önereje, illetve tett-e már bármi lépést a lakáshitel ügyében. Itt ha van egy előzetes hitelbírálat, az egy igazolás arról, hogy ha fél éven belül találnak ingatlant, ami x millió forintot ér, akkor azt a hitelösszeget biztosan megkapják. Ez esetben valószínűleg nem fog elhúzódni a kifizetés sem. Problémás akkor lehet egy vevő, akinek hitelre van szüksége, ha még szinte azt se tudja mennyi önereje van és nem is egyeztetett a bankkal, hogy mekkora hitelt kaphat.

Tudtad, hogy hitelszakértőnk Díjmentes tanácsadást nyújt? Foglalj időpontot most, hogy ne a bankban kelljen sorban állnod.

 

Végső soron az egyik legfontosabb, hogy eladóként, a vevőkkel való beszélgetés és alkudozás során neked is van jogod választani, attól függően milyen feltételekkel szeretnék megvásárolni az ingatlanodat. Nyugodtan visszautasíthatod a számodra problémásnak látszó érdeklődőt és semmiképp se keseredj el, ha nem találod meg elsőre a vevőd. Amennyiben betartod tanácsainkat és tudatosan vezényled az értékesítést, igenis válogathatsz, hogy megtaláld a megfelelő vevőt!

Ne feledd, hogy a SafeHouse Ingatlannál biztosíthatunk arról, hogy a fenti teendőket átvállaljuk, gördülékeny együttműködéssel minden referensünk rugalmasan igazodik mind az eladók, mind a vevők igényeihez. Nem csak lebonyolítjuk az értékesítést, de a legelejétől a végéig, egész úton segítünk eligazodni.

Készen állsz eladni meglévő ingatlanod?

Regisztrálj ingyenes ingatlan értékmegállapításra és add el a Safehouse Ingatlan csapatát megbízva a lehető legmagasabb áron, csúcsminőségű fotókkal és 3D virtuális sétával, amit minden eladónak díjmentesen készítünk!