Tippek, ötletek, hasznos tanácsok, hogyan

szerezz magabiztosságot mielőtt lakásvadászatba fogsz!

Safehouse Ingatlan - hogyan találj új otthont

Hogyan keress új otthont?

Lakásvásárlás…minden évben sokan indulnak útnak. Van akinek az első ingatlana, van aki lakást cserélne, van aki befektetésnek keres. Azonban egy biztos, bármilyen célból is keresel, nincs könnyű dolgod. 

Hogy ne legyen akkora kihívás a lakásvadászat minden egyes lépése, légy felkészült! Azt látom, aki céltudatosan mérlegel, felvázolja a lehetőségeit és tudja mit szeretne, az ugyanolyan céltudatossággal halad előre és találja is meg hamar azt, amit szeretne.

Tudod mit keresel? Akkor meg is találod!

Mérd fel a lehetőségeidet, végig kell gondolni a lakásvásárlás folyamatát! Az évek során összegyűlt tapasztalatom alapján is…még mindig azt javaslom, elő a fehér papírral és a tollal, össze kell írni álmokat, igényeket, milyen új otthonra is vágyunk. Nem utolsó sorban jó tisztában lenni azzal is, hogy meddig ér az a bizonyos takaró ami alatt nyújtózkodhatunk, mennyi készpénzünk van, mennyi hitelt kaphatunk vagy ha lakástakarékból vásárolunk, mi annak a folyamata egy vételi ajánlattól számítva és mennyi idő lehet a folyósítás. Ezekre az információkra hamarabb szükség lesz, mint gondolnánk!

Ha ingatlant cserélsz, gondold végig miért váltasz, nagyobb kell-e vagy épp kisebb, jobb környék, kertváros vagy épp a város pezsgése. Aztán kezdj el jegyzetelni arra a fehér kis papírra ami remélhetőleg már előtted is van.

Mindenki szeretne hatékony keresést folytatni, minél biztonságosabban és olcsóbban új ingatlanra lelni. Ehhez legyen határidőnk is, hogy ne éveket töltsünk el lakáskeresgéléssel, mert tökéletes lakás az bizony nincs! Valamiben egészen biztosan kompromisszumot fogsz kötni és ez hidd el ez teljesen rendben is van. 

Mit írjunk pontosan a preferencia listánkra? 

Ha azt sem tudod, hol kezdd, pár ingatlan hirdetés leírását böngészve hamar ötletet kaphatsz, hogy mi az a minimum ami a listára kerüljön:

elhelyezkedés, környék, lakóméret, ingatlan állapota, szobák száma, társasház típusa és állapota, parkolás, ár, stb. Majd ezután ne gondold, hogy túl vagy a nehezén, mérlegeld, hogy ezek közül melyik az első pár legfontosabb, aminek mindenképp meg kell feleljen a hőn áhított ingatlan. Mert mint említettem, az összes listán szereplő dolognak egy lakás sem fog kivétel nélkül megfelelni, és ehhez kár is görcsösen ragaszkodni, mert a végén a kedved is elmegy a sikertelelen kereséstől. Arról azonban biztosíthatlak, hogy ha megvan az a bizonyos pár legfontosabb a listán, akkor nemcsak gyorsabban találod meg az új lakást, hanem sokkal elégedettebb is leszel az eredménnyel és boldogabban csiszolod majd igazi otthonná azt.

Sok embernek még listája sincs, de már nézegeti a hirdetéseket, elmegy néha megnézni egyet-egyet. Tudtad, hogy a Safehouse Ingatlan honlapján 3D ingatlansétát tehetsz laptopodról vagy okostelefonodon keresztül is? Nézd végig a kínálatunkat, mert mindegyik ingatlanba virtuális bepillantást nyerhetsz!

Miután barangoltál egy kicsit websétáinkon, kanyarodjunk vissza lakáskeresés témánkhoz. 

Jobb esetben az ember ismeri saját önerejét, de a banki hitel lehetőségeiről már keveset tud, pedig ez nagyon fontos lépés, hogy felmérje a pontos anyagi kereteit. Lehetőség van kérni egy előbírálatot és ezt jó nem az utolsó pillanatra hagyni, amikor hirtelen beleszeretsz egy ingatlanba, de az alkura, felkészülés hiányában bizony nem állsz készen. Ugye nem szeretnél elszalasztani egy lehetőséget, mikor az eladót még arra kéred várjon, mert el kell menned megkérdezni a bankod?! Ha közben kap egy írásos ajánlatot egy felkészültebb vevőtől aki tisztában van a lehetőségeivel és magabiztosan tudja mennyit és milyen fizetési ütemezéssel fog fizetni, hát bizony az eladó azonnal igent fog neki mondani. Nem a sors keze lesz benne, ez bizony rajtad múlik!

Hiteles kollégánk javaslata, hogy a konkért ingatlanra is érdemes megnézni a konstrukciót, mivel nemcsak a vevőnek, de az ingatlannak is meg kell felelnie a hitelfeltételeknek, ami persze bankonként változik. 

Safehouse Ingatlan értékesítő szakember

Miért jobb, ha van egy szakember?

Mindenekelőtt a vevőnek nem kerül költségébe ingatlanközvetítővel dolgozni, aki mégis rengeteget spórolhat! Van ugye, amire nehezebb felkészülni. Összeírni a preferenciáinkat végülis nem túl bonyolúlt, csak mérlegelni kell. 

Egy jó ingatlanközvetítő profin kiszűri az igényeidnek megfelelő ingatlanokat a kínálatból, sőt értesíteni tud új ingatlanokról még mielőtt az piacra kerülne. Egy jó ingatlanközvetítő segít célzottan keresni az új otthonod, ha felmerül például olyan műszaki jellegű kérdés, amire nem tudnád a választ, segít. Aztán persze az áralkuban is képvisel! Szükség lehet egy profi hitelközvetítőre, hogy megtalálja neked a legjobb konstrukciót. Az is előfordulhat, hogy az ügyvédnél / ingatlan szakjogásznál merülnek fel kérdések, ahol jól jön majd a segítség… 

Nem baj, ha nem tudod mindenre a választ!

Ezért vagyunk itt mi, a Safehouse Ingatlan csapata nap, mint nap azon dolgozunk, hogy összefonjuk ezeket a szálakat, mert igenis egy jó szakember sokat levesz a válladról, célzottabban vezet a lakásvadászat kusza ösvényein. 

Ha megfogadod tanácsainkat, nem ütközöl akadályokba, megtalálod a keresett ingatlant, álmaid új otthonát és végül az adás-vétel is teljes biztonságban zajlik majd!