Akad a Safehouse Ingatlannál egy különleges ingatlan a kínálatban…

gondoltuk ehhez fűződően megérni írni néhány sort.

Nem csak azért, mert belsőépítészetileg kihozták belőle a maximumot, gyönyörű burkolatokat és igényes bútorzatot kapott, 

hanem mert erről kicsit eszünkbe jutott, hogy ott élni majdnem olyan lehet, mint

egy penthouse-ban!

 

No de mi is az a penthouse ?!

Biztos hallotad már a kifejezést…bár úgy gondolom hazánkban zavart okoz még, mert sokan rányomják ezt a vonzó kis jelzőt olyan lakásokra is, amelyek igazából nem tartoznak ebbe a kategóriába.

Tisztázzuk is gyorsan, hogy ezek szülőhazája az Egyesült Államok. Azon belül is New Yorkban terjedt el legelőször.

Igen, akad nálunk is penthouse jellegű lakás, de valódi penthouse-ra, – a lakásformák stílusjegyeinek alapos figyelembevételével azért rövidesen átláthatjuk, – itt hazánkban kevesebb és nagyon ritka is a valós példa!

lakás tömb

Önmagában a penthouse egy olyan prémium kategóriás, nagy alapterületű lakóház, aminek megvannak szinte mindazon jellemzői, mint egy tipikus családi háznak, csak éppen nem a kertvárosban találjuk, hanem valamely nagyváros belvárosi felhőkarcolójának a tetején egy hatalmas terasszal és tetőkerttel, panomárával. 

Azért visszatérve az amerikai penthouse-ok világába, ezek jólláthatóan exkluzív luxus apartmanok a nagyvárosok (többnyire üzleti negyedeiben), a falak általában – nem szokványos módon – nincsenek egy síkban és a legnagyobb luxus számon említhető talán az, hogy lifttel jutsz fel. Na igen….nem nagy szám….de képzeld el, ez csak a tiéd és ez a lift a nappalid kellős közepén áll meg!  

safehouse ingatlan blog 5
safehouse ingatlan blog 5
safehouse ingatlan blog 5

Stílusjegyeit tekintve ezek modern, tágas, világos és jól felszerelt tetőtéri lakások könnyed megjelenéssel harmóniát, nyugalmat igyekszik sugározni, ami kell is, hogy el tudj bújni a belvárosi forgatagtól. Mindezekből következik, hogy ezen exkluzív ingatlanok árai magasabbak, minden szempontból luxusszínvonalú a kivitelezés és a hozzá kapcsolódó szolgáltatások is.

Nézd meg a szóban forgó eladó ingatlant 

ami Szombathely belvárosában található 

és egyből megérted, miért éreztük 

hirtelen úgy, hogy itt majdnem egy 

penthouse feeling vár.

 

 

Van-e magyar penthouse ?!

Mint említettük, hazánkban is akad erre példa, mégha sajnos a kifejezést sokan rosszul is használják, már egy-egy penthouse jellegű ingatlan esetében is…mivel ezek tipikusan  nagyobb alapterületű lakások egy belvárosi ház tetején kialakítva, kényelmes méretű terasszal és panorámás kilátással. Bár ezen utóbbiak persze ritka jellemzők a belváros közepén található lakások esetében is itthon, – azonban hazai – és adott esetben pedig vidéki, – viszonyok között méltán juttatta ezt eszünkbe ez a Szombathely városközpontjában található, nagyon különlegesnek számító lakás. Elrendezését tekintve maximálisan kihasználták a lehetőségeit, a belsőépitészeti kialakitása remek, minden burkolat és bútorzat igényes, prémium minőségű. Összességében véve viszont természetes maradunk a realitás talaján és loft lakásnak soroljuk be, hiszen a penthouse más stilusjegyeket képvisel. A tetőterasz azonban itt is megvan, ami egy remek extra tulajdonság a itt nálunk a belvárosban!

Megnéznéd VR szemüvegen keresztül is?

Gyere el irodánkba – Szombathely, Mátyás király u. 22/A!

 

Ha pedig épp ingatlan eladáson gondolkodsz, regisztrálj ingyenes ingatlan értékmegállapításra és add el a Safehouse Ingatlan csapatát megbízva a lehető legmagasabb áron, csúcsminőségű fotókkal és 3D virtuális sétával