SZŐLŐS LAKÓPARK - II. ütem

"B" épület

Beruházás jellemzői

Lakópark: kiváló közlekedési kapcsolatok, belváros közeli elhelyezkedés, nyugodt környezet. A tervezett lakóépületek zsákutcában helyezkednek el és az utca kialakítása során vendégparkolók is kiépítésre kerülnek. Az épületek patakpartra, D-Ny-ra, a kertre tájoltak.

A Fő tér akár gyalogosan könnyű sétával elérhető. A beruházás közelében található cukrászda, általános és középiskolák, játszóterek. A várost elkerülő gyorsforgalmi útkapcsolat könnyen megközelíthető.

Elegáns, utcafrontba illő megjelenés, szabadonálló beépítés, átgondolt építészeti tervezés. Minden lakás kiváló tájolású. A lakásokból a kilátás panorámás, a patakpartra és a belső kertre néz. A teraszok tervezése során fontos szempont volt a védett, nagy, jól használható – lakószoba méretű – kialakítás (14-22m2). A teraszok intimek az egyes lakások átlátása kizárt, illetve kizárható. Az épületek szabadonálló elhelyezése és homlokzati kialakítása elegáns megjelenést ad.

Elegáns megérkezés – LobbyA megérkezés elegáns kialakítása egy olyan tér, ahol színvonalas elhelyezést kapnak a levélszekrények, a közös képviselő kapcsolattartási anyagai, és alkalmas akár a vendégek várakozására.

Intimitás: Az átgondolt építészeti tervezés eredményeképp a lobby, a lépcsőház, a lift az egyes szintektől elkülönül. A szinteken mindössze 4 lakás található. A szélső lakások opcionálisan kérhetik a folyosó akusztikai lehatárolását. A nyílászáró kiosztások során törekedtünk az átláthatóság megszüntetésére, de a megfelelő tájolás megtartására. A lakások közös élettereinek ablakainak nagy része kizárólag a kertre néz, nem “egymást nézik a lakások”. A fedett teraszokra a betekintés a zárt korlátelemeknek, a növényeltakarásoknak és a tervezett elhelyezésnek köszönhetően rendkívül korlátozott, így biztosítva a lakók intimitását.

ZajvédelemA lakások között hanggátló tégla kerül beépítésre, a födémben hangszigetelő réteg kerül az esztrich beton alá. Ezen hanggátló falak elé ahol szükséges gipszkarton előtétfalat terveztünk hangszigeteléssel. A lakásokat megközelítő folyosó a nagy forgalmú lépcsőháztól leválasztásra kerül. A tervezés során kiemelt figyelmet fordítottunk a lefolyók és szellőzők lakáson kívüli elhelyezésére, így azokban strang nem halad keresztül. Ezen szükséges gépészeti vezetékek a folyosóra kerülnek. A villamos elosztószekrény külön eldobozolásra kerül a hanggátló fal védelme érdekében. A bejárati ajtó a szabványt meghaladó akusztikai érték alapján kerül megrendelésre.

Energetika: Központi gépészet, Megújuló energia: Napelem. Megfelelve a mai korszerű követelményeknek, az épületek hő és hangszigetelése a vonatkozó szabályoknak maximálisan megfelel. A külső hőszigetelés vastagsága 16-20cm. Az ablakok 3 rétegű üvegezéssel melegperemmel ellátott kiváló hőszigetelésű nyílászárók. A lakások padlófűtéssel rendelkeznek, mely a szabadabb belsőépítészeti kialakításoknak ad lehetőséget. A központi gépészet távfelügyeleti rendszerel ellátott, így a karbantartás és üzemeltetés során ez gyors beavatkozást és üzembiztonságot eredményez. A fogyasztás egyedi mérőkkel mért, az elszámolást a Közös képviselő végzi.

A tetőre helyezett napelemrendszer minden lakás fogyasztását egyenlő mértékben csökkenti. A megújúló energia arány meghaladja a 25%-ot.

Alacsony energiafelhasználású liftek beépítése: A lifteket a világ egyik legnagyobb gyártója a Schindler szállítja. Az üzembiztonságot többek között a szakszervíz, és a telefonos ügyfélszolgálat szolgáltatja, mely a nap 24 órájában elérhető.

Térkövezett, részben fedett gépkocsi és gyalogos bejárat automatikus világítás kiépítésével. A terület zárt, minőségi kerítésrendszerrel körbekerített. A telken két kapubehajtót terveztünk, a megfelelő zárt kapu és kapcsolódó automatika és kaputelefon rendszer kiépítésével. A belső úthálozat, a parkolóhelyek, a gyalogos bejárat mozgásérzékelőkkel vezérelt világítási rendszer kiépítése mellett valósul meg. Elektromos autókhoz töltő előkészítése minden parkolóhelyen. A parkolóhelyekhez – opcionálisan akár a lakásokból vezérelhető – elektromos töltéshez szükséges csatlakozási pontok kerülnek kiépítésre. A lakásokhoz további – akár fedett – parkolóhelyek, garázsok vásárolhatók. A mai igényeknek megfelelően kerékpártárolóhellyel is rendelkező parkolóhelyek, valamint fedett parkolóhelyek, és zárt egyedi garázsok épülnek akár egyedi méréssel. (a különböző beállóhelyek elsősorban a lakók parkolását biztosítják).

Parkosított hátsó és előkert. Az alacsony beépítési mutató mellett a telek nagy része zöldfelület. A kerttervezés szempontjai: alkamas az elvonulásra, de akár a közös élményekre, játékra. A társasházi döntés szerint lehetőséget ad a közös kertészkedésre. A játszótér elhelyezése, – a kapcsolódó közös klub és fitneszszobával – figyelembe veszi a lakásoktól a kellő távolságot.

A földszinti lakások előtt növény és falszakaszok kiépítése a közös területektől való intimitást szolgálja. Közös használatú játszósarok, home office és/vagy fitness terem: a lakógyűlés döntése szerint.

Különálló épületet terveztünk a játszótér mellé, távol a lakásoktól. Ezen helyiségekben a későbbi lakógyűlés döntése alapján berendezhető a vevői igények alapján: klubszoba a gyermekes családoknak teakonyhával, fitness terem futópadokkal, vagy akár home office-ra alkalmas munkaállomások. A tervezett épületek klímával, internetkapcsolat kiépítésével, és viz, szennyvízbeállással rendelkeznek.

Üzemeltetési kényelem: A lakók kényelmét szolgálja, hogy az Építtető az épületeket minőségi szolgáltatók kinevezése mellett adja át, és hozza létre a társasházat. A megbízott üzemeltetők gondoskodnak a folyamatos karbantartásról a távfelügyeleti rendszerről és az üzembiztonságról. Legyen szó a felvonóról a gépészeti berendezésekről, az egyedi mérések elszámolásáról.

Lakások jellemzői

Tágas, világos, 2-4 szobás lakások!

A lakások 51- 85 m2 hasznos alapterületen, élhető terekkel, és funkciókkal rendelkeznek. Pl különálló fürdő-WC, gardrobe és/vagy tároló. A legkisebb lakószobák is min. 10m2 rendelkeznek. A konyha étkező, nappali a belsőépítészeti kialakítás alapján egy nagy család számára is kényelmesen használható.

Használható méretű, intim, fedett teraszok.

A teraszok kialakításánál kiemelt szempont az intimitás, melyet a zárt korlátelemek, és a tervezett elhelyezésük biztosít. Minden lakás teraszának mérete lehetővé teszi a kellemes szabadidő eltöltését, akár 4-5 fő részére. A teraszok üvegpanelek kiépítésével zárt kialakítást kaphatnak. A belsőépítészeti tervezés érinti a teraszok berendezését és világítás kialakítást is.

 

Hosszú élettartam: minőségi, tartós anyagok felhasználása

A tervezés során olyan anyagok – burkolatok, szaniterek, külső homlokzati elemek stb – kerültek kiválasztásra, melyek a megfelelő karbantartás mellett tartósan szolgálják az ott lakók kényelmét, valamint hosszú távon biztosítják a tervezett megjelenést, így biztosítva a lakóknak az értékállóságot.

Kulcs nélküli bejáratok, kártyás beléptetés: A kényelemet szolgálják mind a főkapunál, mind a lépcsőházi bejáratoknál a kártyás beléptetés, a biztonságot a zárt kerítésrendszer és az automata főkapu. ( nem sorompó )

Belsőépítészeti inspirációk: berendezési alaprajzokhoz tervezett világítás és prémium burkolatok. Az átgondolt belsőépítészeti tervek alapján készül a lakás burkolatkiosztása, világítás és közmű ( víz, szennyvíz ) beállásának kiépítése. Ezen tervek alapján készült lakások átgondoltak, a hosszú távű, kényelmes lakhatást és értékállóságot nyújtják a leendő lakók részére.

Riasztó- előkészítés, Szélessávú televízió és internetcsatlakozási lehetőség. Minden lakás rendelkezik a riasztó rendszer védőcsövezésével, akár az okos otthon kapcsolattal, és szélessávú internetcsatlakozási lehetőséggel.

A társasház közös internetkapcsolata lehetőséget ad a közös területeken az internet elérésre, valamint biztosítja a megfelelő távfelügyeleti rendszert a gépészeti és villamos berendezésekhez.

 

Fenntartható lakások, alacsony energiafelhasználás:

– egyéni fogyasztásmérők

– digitális heti programozható termosztátok

– külső nyílászárók: 3 rétegű üvegezéssel

– 16-20 cm hőszigetelés

– napelemrendszer

A kivitelezés során opciós, belsőépítészeti konzultáció és egyes esetekben tervmódosítás utáni kialakítások:

 

Okosotthon megoldások:

– vízszivárgás mérés

– füstérzékelés

– távoli fűtésvezérlés

– redőnyvezérlés

– választható belső burkolatok, szaniterek

– klímaelőkészítés,

– alumínium redőny, rovarhálóval

– álmennyezet kialakítása

– saját használatú előtér lehetősége a nagy lakásoknál51

 

AKTUÁLIS KEDVEZMÉNYEK * - a lakás ára jelenleg tartalmaz:

• 1 db az eladó által kijelölésre kerülő parkolóhelyet elektromos autó töltési csatlakozással (16A), kijelölt kerékpártároló hellyel. (Garázs vásárlás esetén ez a kedvezmény nem érvényes.)
• konyhabútor, mely a látványtervek hangulatának megfelelő (a kiviteli terv, ill. beruházói döntés szerinti anyaghasználattal, gépek nélkül)
• okosotthon alapcsomag, a műszaki tartalom szerinti funkciókkal
• tároló a szinten (eladó által kerül kijelölésre, kialakítása a műszaki tartalom szerint)
• lakások előtti folyosó az alaprajz szerinti méretének lakáshoz rendelése (ajtó nélkül, kialakítása műszaki tartalom szerint, az adott szinten lévő
szélső lakásokhoz)

* A felsoroltakat a lakásár jelenleg tartalmazza általános vagy kedvezményes fizetési ütemezés mellett változhat. Az ajánlatok nem teljeskörűek, részletekért érdeklődjön kollegáinknál. A kedvezmény érvényes 2021. December 1-jétől visszavonásig.

Katona Csilla - Safehouse Ingatlan Szombathely

Katona Csilla
Ingatlanértékesítő

Lakások

51 m2

71 m2

85 m2

További információkért, műszaki leírásért, fizetési ütemezésért keress minket bizalommal!